Tietoa meistä

Tietoa meistä


Mari Väyrynen-Kunnas

Olen Talli Rönnkullan perustaja ja omistaja, hevosalan ammattilainen, ja erikoistunut islanninhevosiin ja askellajiratsastukseen jo vuodesta 2000. Koulutukseltani olen ratsastuksen ohjaaja, askellajiratsastus ( Ypäjän hevosopisto 2001) Feif ohjaaja level 2 ja olen suorittanut Suomen ratsastajainliiton valmentajakoulutukset kaikilla tasoilla. Kokonaisvaltaisen valmennuksen osalta kouluttauduin Vierumäen urheiluopistolla ammattivalmentajaksi vuonna 2013 josta erikoistuin valmentajan erikoisammattitutkintoon tasolle 4 vuonna 2021. Lisäksi olen opiskellut hevosen kehonhuoltoa, ja biomekaniikkaa.Olen kilpaillut askellajiratsastuksessa vuodesta 1997. Suomenmestaruusmitaleja löytyy lukuisia kaikissa väreissään vuosikymmenten varrelta. Olen edustanut maajoukkueessa niin Pm kuin MM kilpailuissa sekä valmentanut ratsukoita aina maajoukkueeseen asti. Tällä hetkellä olen mukana maajoukkuevalmennusringissä ja tavoite on koko ajan kehittyä ja saavuttaa omia tavoitteita.

Hevosten hyvinvointi ja terveys on minulle prioriteetti asia. Hevosen voi kouluttaa hyvin monin tavoin, mutta erityisen suuren painoarvon laitan aina siihen miltä hevonen tuntuu ratsastaa ja osaa rentoutua ihmisen kanssa. Jokainen hevonen on yksilö jolle ei voi määritellä aikatauluja etukäteen kehityksen tai tulosten suhteen. Fyysinen ja henkinen kehitys ovat riippuvaisia toisistaan ja siksi koen että meidän jokaisen vastuulla on kouluttaa hevonen siinä aikataulussa mihin se kykenee niin fyysisesti kuin mentaalisesti. Tavoittelen tyytyväisiä ja kestäviä hevosia, taitavaa ja hyvää ratsastusta jossa näkyy ihmisen ja hevosen välinen yhteistyö.

Jaana Syrjänen

Olen touhunnut hevosten kanssa pienestä pitäen, aloittaen ratsastuksen isohevospuolella. Siirryin islanninhevosten pariin vuonna 2002 kun Kuuman hevoset talli perustettiin lähelle kotipaikkaani. Siitä lähtien olen omistanut yhden tai useampia issikoita, tällä hetkellä niitä on kotitallillani neljä. Perheessäni on ollut aina hevosia kotona, shetlanninponista suomenhevosiin. Kilpailin ja valmentauduin aktiivisesti askellajiratsastuksessa 2000-luvulla aina maajoukkuetasolla asti. Olen toiminut myös paljon hevosenhoitajana suomessa ja ulkomailla

Hevosen hyvinvointi on lähellä sydäntäni, jonka vuoksi aloin käydä eläinhieroja (hevonen) opintoja Weterissä, tämän lisäksi hain oppia myös hevosten hirudoterapiasta. Päätavoitteeni tässä vaiheessa oli ensisijaisesti pystyä hoitamaan omia hevosiani, innostuin kuitenkin aiheesta siinä määrin, että halu auttaa myös muita kasvoi. 

Kaikki hevoset ovat erilaisia niin luonteeltaan, rakenteeltaan, menneisyydeltään ja käyttötarkoitukseltaan. Jokainen matkanvarrella ollut hevonen on opettanut valtavasti ja koko ajan oppia tulee lisää! 

Kuvat Anniina Karttunen, Leena Syrjänen