Filosofiamme

TAVOITTEENA HYVINVOIVA JA TERVE HEVONEN

Hevosen kehittäminen ja kouluttaminen on prosessi, johon vaikuttaa sen perimä, joka on ensisijaisesti rakenne, askellajitaipumus ja luonne. Suurin osa kaikesta muusta on ympäristön vaikutusta, kasvuympäristöstä ja olosuhteista kohti sitä miten me hevosen koulutamme, millaiset mahdollisuudet me annamme hevoselle kehittyä ja suoriutua vaadituista tehtävistä. Suurin osa ongelmista olisi ennaltaehkäistävissä jo ennen, kuin niitä edes tulee.

Tavoitteenamme on auttaa ratsukoita rakentamaan hyvät ja kestävät peruspilarit, olivat tavoitteet sitten kilpailemisessa tai harrastamisessa. 

KEHITYSPYRAMIDI

Hevosen johdonmukainen kehitys kohti tavoitteita koostuu monista eri osa-alueista. Kokonaisuuden hahmottaminen on usein haastavaa, ja vuosien työn tuloksena olemme kehittäneet avuksi kehityspyramidin kuvastamaan eri vaiheita ja etenemisjärjestystä. 

NOLLATASO

Tiettyjen edellytysten tulee olla kunnossa, jotta voimme alkaa vaatia kestävällä tavalla hevoselta suorituskykyä ja kehittymistä sille asetetuista tehtävistä. Oikotietä onneen ei ole ja jos näistä kovasti lipsutaan on usein edessä terveysongelmia - ennemmin tai myöhemmin. 

Kuva Leena Syrjänen