JUURISYYT

24.03.2023

Yksi tärkeimmistä tavoitteistani on hevosten ongelmien juurisyiden löytäminen, niiden korjaamisessa auttaminen sekä parhaan hoitomuodon ja harjoitusten löytyminen yksilöä kuunnellen. 

Valitettavan usein aiheutamme hevosillemme ongelmia omien tekemisiemme seurauksena, yleisempänä epäsopivat varusteet, toisena liian vaativat harjoitukset hevosen suoritus- ja koulutuskykyyn nähden. (Unohtamatta tietenkään tapaturmaisia vammoja, jotka ovat sitten tietysti oma lukunsa, hevoset kun osaavat kehitellä kaikenlaista...) 

Käsittelyn ja hoitamisen hyöty jää varsin minimaaliseksi, ellemme poista/muuta niitä tapoja jotka aiheuttavat hevosen lihaksistoon kipua ja jännitystä. Omalla kohdallani haluaisin aina nähdä hevoshieronnan ennaltaehkäisevänä ja muuta harjoittelua tukevana toimena. 

 Harjoittelussa tulisi ottaa huomioon hevosen sen hetkiset valmiudet erilaisten tehtävien suorittamisessa. Mikäli hevosen kannatinlihaksisto on kovin heikko ja alikehittynyt emme voi olettaa sen suorituskyvyn olevan kovin korkealla tasolla. Mikäli emme rakenna hevosta kantamaan kehoaan ja ratsastajaa oikein, on ennen pitkään vastassa terveydelliset ongelmat. 

Kuvissa hevonen liikkuu kanten kehonsa, rintakehä ylhäällä, lanne kääntyneenä oikeinpäin mahdollistaen tehokkaan takaosan käytön! 

Jaana